اخبار دانشگاه آزاد اسلامی

دانشگاه آزاد اسلامی,آزمون,سایت دانشگاه آزاد,آزمون دانشگاه آزاد,دانشگاه ازاد,نتایج دانشگاه آزاد,سنجش

اخبار دانشگاه آزاد اسلامی

دانشگاه آزاد اسلامی,آزمون,سایت دانشگاه آزاد,آزمون دانشگاه آزاد,دانشگاه ازاد,نتایج دانشگاه آزاد,سنجش

معاون برنامه ریزی دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: شناخت رفتار ثابت و متغییر شهریه های دانشجویی در افزایش میزان شهریه ها

معاون برنامه ریزی دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: شناخت رفتار ثابت و متغییر شهریه های دانشجویی در افزایش میزان شهریه ها

 

دکتر فریدون رهنمای رودپشتی در تشریح چرایی افزایش شهریه های دانشگاه آزاد اسلامی و تفاوت دو مقوله شهریه های ثابت و متغییر در دانشگاه ها، گفت: شهریه ثابت موضوعی است که شکل رفتار آن ثابت است ولی رقم و مقدار آن ثابت نیست و در طول زمان تغییر می کند، زیرا این شهریه بر اساس هزینه های ثابت واحدهای آموزشی است که بدون در نظر گرفتن تعداد دانشجویان هرساله بر اساس تورم موجود در کشور افزایش می یابد.

به گزارش مرکزروابط عمومی و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی، معاون برنامه ریزی دانشگاه آزاد اسلامی در توضیح معنی شهریه ثابت و متغییر و لزوم توجه دقیق به معانی و تعاریف این مفاهیم، گفت: مباحث مطرح شده در چند روز گذشته در رابطه با افزایش شهریه ثابت و متغییر دانشگاه ها به دلیل رایج بودن غلط مصطلح در میان بخش قابل توجهی از قاطبه مردم است.

استاد تمام رشته حسابداری و معاون برنامه ریزی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: وقتی از شهریه ثابت سخن می گوییم باید به مفهوم این واژه توجه کنیم، زیرا از منظر روش شناسی در ادبیات مالی و حسابداری شهریه ثابت به معنی ثابت بودن عدد یا یک موضوع مالی مانند شهریه نیست.

وی با بیان اینکه شهریه ثابت به معنی ثابت بودن یک رفتار و پدیده است و نه به معنی ثابت بودن عدد و رقم آن پدیده، گفت: برای مثال تمامی دانشگاه ها شهریه خود را بر دو بخش شهریه ثابت و متغییر استوار می کنند که شهریه متغییر شهریه ای است که بر اساس تعداد متغییر واحدهای اخذ شده از دانشجویان دریافت می شود.

معاون برنامه ریزی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: در علم حسابداری مفاهیمی شبیه شهریه متغییر، حجم فعالیت یا حجم کار نامیده می شود، یعنی به تعداد خدمات آموزشی دریافت شده هزینه از سوی دانشجو پرداخت می شود.

وی شهریه ثابت را بحثی پیچیده و متفاوت با شهریه متغییر خواند و گفت: شهریه ثابت یعنی هزینه امکانات ثابتی که دانشگاه در اختیار دانشجویان قرار می دهد و این امکانات هیچ ارتباطی به تعداد دانشجویان ندارد برای مثال هزینه ساختمان خدمات تلفن برق گاز یک کلاش آموزشی یا یک واحد دانشگاه ثابت است، حال اگر این کلاس 20 دانشجو داشته باشد این هزینه همان مقدار است که اگر این کلاس با 5 دانشجو تشکیل شود.

دکتر رهنما ادامه داد: مثال دیگر برای روشن شدن این موضوع تعداد نگهبانان یک مجموعه است نگهبانان یا ماموران حفاظت یک دانشگاه هزینه ای را به سیستم تحمیل می کننند، حال این دانشگاه دانشجو داشته باشد و یا نداشته باشد یعنی تعداد دانشجویان این هزینه را تغییر نمی دهد و این هزینه ها ثابت است.

وی با بیان اینکه متاسفانه قطبه مردم تصور می کنند که شهریه ثبات شهریه ای است که از ابتدای ورود به دانشگاه تا آخرین روز دانشگاه ثابت باقی خواهد ماند، گفت: بنابراین شهریه ثابت موضوعی است که شکل رفتار آن ثابت است، ولی رقم و مقدار آن ثابت نیست و در طول زمان تغییر می کند.

معاون برنامه ریزی دانشگاه تاکید کرد: باید توجه داشت وقتی مقدار و عدد هزینه های ثابت دانشگاه که شهریه ثابت بر اساس آن تعیین شده است سال به سال افزایش می یابد، چگونه می توان انتظار داشت که شهریه ثابت دانشگاه در طول زمان تغییر نکند.

وی در واکنش به انتقاد برخی از رسانه ها به افزایش شهریه ها در دانشگاه آزاد اسلامی نیز، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس مجوز وزارت علوم به صورت میانگین شهریه های خود را 15 درصد افزایش داده است که این افزایش کاملا به صورت میانگین بوده یعنی در برخی از رشته ها و واحدها افزایش شهریه بالاتر و در برخی از رشته ها و واحد افزایش شهریه ها پایین تر از 10 درصد بوده که جمع تمامی این افزایش شهریه ها بیشتر از 15 درصد نیست.

دکتر رهنما تاکید کرد: دانشگاه های دولتی که کیفیتی به مراتب پایین تر از واحدهای دانشگاه آزاد دارند شهریه های خود را بر اساس مجوز وزارت علوم تا 25 درصد افزایش دادند و اگر ملاک کیفیت در دانشگاه ها باشد حق تقدم به طور حتم با دانشگاه آزاد است.

وی در واکنش شایعاتی در زمینه افزایش شهریه ها و ارتباط توسعه پروژه های عمرانی در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی هم اکنون به دلیل کسری بودجه بیشتر از 90 درصد پروژه های عمرانی خود را از طریق وام و تسهیلات بانکی اجرا می کند و این شایعات غیر واقعی است.

معاون برنامه ریزی دانشگاه آزاد اظهار داشت: اگرچه دانشگاه آزاد به صورت میانگین 15 درصد شهریه را افزایش داده است ولی این به منظور بی توجهی به وضعیت اقتصادی و بعضا مشکلات مالی داوطلبان و دانشجویان نیست و به این دلیل بخش قابل توجهی از شهریه ها از سوی صندق رفاه و با همکاری این صندوق و در جهت کمک به دانشجویان پرداخت می شود.  

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.