معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی از آغاز طراحی راهبردهای برنامه پنج ساله دوم دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس سند چشمانداز و سند اسلامی شدن دانشگاه و سند مهندسی فرهنگی کشور خبر داد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع سانی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر سید طه هاشمی با اشاره به عملکرد معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در یکسال گذشته مدیریت جدید دانشگاه آزاد، گفت: معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در سال گذشته بر اساس ٢١ راهبرد سند اسلامی شدن، هشت محور از مجموعه استخراج کرده و در قالب محورهایی مانند دین و اخلاق، امام، رهبری و انقلاب اسلامی، فرهنگ و تمدن، هنر، اوقات فراغت، سیاحت و اردوهای راهیان نور، باشگاهها و کانونهای حقیقی و مجازی و مشارکتهای اجتماعی برگزار کرده است.
وی افزود: در همین راستا برنامههایی در قالب 290 سرفصل به واحدهای سراسر کشور ابلاغ شده است تا واحدها بتوانند در این چارچوب برنامههایی را به مرحله اجرا برسانند.
اختصاص ساعت فرهنگی و هفته فرهنگی آفتاب مهر
وی ادامه داد: تاکنون تمامی واحدها برنامههای خود را تنظیم کردهاند و برای ضمانت اجرایی، گردهماییهای منطقهای و میان استانی و استانی متعددی در طول 10 ماه گذشته برگزار شده است که اختصاص ساعت فرهنگی و هفته فرهنگی آفتاب مهر در همینراستا بوده است.
٥٠٠کانون قرآنی زیر نظر مرکز فعالیتهای قرآن و عترت فعالیت میکنند
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد افزود: در تشکیلات جدید به جز پژوهشکده قرآن و عترت برای اولین بار مرکز فعالیتهای قرآن و عترت و آموزشهای فرهنگی تاسیس شده است و هماکنون 500 کانون قرآنی در سراسر واحدها زیر نظر این مرکز فعالیت میکنند.
وی گفت: فعالیتهای قرآنی که در این مراکز در جریان هستند در جهت برنامههای حفظ و قرائت و درک مفاهیم به لایههای عمیقتر هدایت شده است و یکی از بزرگترین طرحهای ماندگار در این حوزه تمرکز بر تدوین مدل مناسب و سبک زندگی اسلامی ایرانی است که مقام معظم رهبری بارها بر آن تاکید کردهاند. در همین زمینه تاکنون 14 همایش ملی از مهر گذشته درباره سبک زندگی ائمه علیهمالسلام در واحدهای جامع برگزار شده است.
طه هاشمی خاطرنشان کرد: در یک سال فعالیت معاونت فرهنگی و اجتماعی جدید دانشگاه آزاد اسلامی اردوهای راهیان نور با دستورالعمل جدید گسترش پیدا کرده و زمینه مسافرت زیارتی حداقل یکبار در طول تحصیل برای دانشجویان فراهم شده است.
افزایش بودجه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد به چهار درصد
وی گفت: بودجه فرهنگی و اجتماعی به چهار درصد افزایش یافت و سطح تشکیلات فرهنگی واحدها نیز بازنگری شد تا امکان پیادهسازی سند اسلامی شدن بهتر فراهم شود. در همین راستا با صدور بخشنامه اخیر معاونت برنامهریزی، سطح دفاتر فرهنگی در واحدهای بزرگ و بسیار بزرگ به معاونت فرهنگی و اجتماعی ارتقاء یافت.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد با اشاره به گسترش مساجد واحدهای سراسر کشور، گفت: زمینه ساخت یادمانهای شهدا در واحدها با توجه به معماری اسلامی - ایرانی فراهم شده است.
تجهیز کتابخانههای واحدهای سراسر کشور به آثار امام(ره)
وی از تجهیز کتابخانههای واحدهای سراسر کشور به آثار امام(ره) خبر داد و گفت: برای سال ٩٣ آثار شهید مطهری و شهید بهشتی در برنامه قرار داده شده است. برنامهریزیها روی رشتههای علوم انسانی و موضوعات مربوط به این بزرگان و انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از منظر آموزشی و پژوهشی متمرکز شده و در سال آینده اولین کنگره دفاع مقدس و دانشگاه در واحد یادگار امام(ره) با مشارکت همه واحدها و دستگاهای مرتبط برگزار میشود.
طه هاشمی گفت: برای اینکه پشتوانه اجرایی سند اسلامی شدن بیشتر فراهم شود و شاهد مشارکت بیشتر مخاطبان در اجرایی کردن این برنامهها باشیم، همکاری استادان و کارکنان در برنامههای فرهنگی برای اولین بار مورد تاکید قرار گرفته است و ما در حال برنامهریزی برای تشکیل هزاران کانون فرهنگی و دینی و هنری مرتبط هستیم تا بتوانیم بسیاری از برنامههای اسلامی شدن با مشارکت مستقیم خود استادان و کارکنان و دانشجویان پیاده شود.
برگزاری کارگاهای آموزشی عفاف و حجاب
وی ادامه داد: به منظور اجرایی کردن برنامههای مربوط به رعایت هنجارها و عفاف و حجاب، علاوه بر تعبیه و استقرار مشاور فرهنگی و دینی در همه واحدها و برگزاری کارگاههای آموزشی عفاف و حجاب، طرحهایی برای تکریم حافظان حریم حجاب و عفاف اجرایی شده است.
به گفته وی، برگزاری نمایشگاههای مدل لباس اسلامی مطابق سلیقه جوانان و برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و جلسات پاسخگویی به جوانان و دهها برنامه در این ارتباط در دستور کار حوزه فرهنگی در واحدهای سراسر کشور است که اختصاص جایزه وحدت شیعه و سنی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و جایزه دو سالانه قرآنی شیخ طبرسی برای پژوهشهای عمیق قرآنی در همین ارتباط تعریف شده است.
نظارت بر اجرای دقیق راهبردهای کلان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه
طه هاشمی یادآور شد: تشکیل شوراهای راهبردی فرهنگی و اجتماعی در استانها برای نظارت بر اجرای دقیق راهبردهای کلان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و برنامهریزی منطقهای بر اساس نقاط قوت و ضعف و تهدیدها و فرصتهای موجود در واحدهای سراسر کشور جزء برنامههای این معاونت بوده و به تمامی واحدها ابلاغیههایی برای اجرایی شدن آن ارسال شده است.
آغاز طراحی راهبردهای برنامه پنج ساله دوم دانشگاه
به گفته این مقام مسئول، بازنگری و اصلاح سال آخر برنامه پنجساله اول و آغاز طراحی راهبردهای برنامه پنج ساله دوم بر اساس سند چشمانداز و سند اسلامی شدن دانشگاه و سند مهندسی فرهنگی کشور در مرحله تنظیم برنامه قرار گرفته و با توجه به نقاط قوت و ضعف برنامه پنج ساله اول دانشگاه، برنامه پنج ساله دوم بر اساس راهبردهای شورای راهبردی مرکزی و از سوی شوراهای راهبردی استانها بر اساس مسائل و موضوعات منطقهای آداب و رسوم و سنتها و پاره فرهنگها در اقلیمهای مختلف تهیه خواهد شد.
برگزاری دورههای کوتاهمدت در موضوعات دین و اخلاق و هنر
وی به برگزاری دورههای کوتاهمدت در موضوعات دین و اخلاق و هنر و امکان استفاده از آن برای تثبیت و استمرار ارزشهای درون دینی و مشاورههای فرهنگی برای توجیه علمی و استدلالی هنجارها و ارزشهای دینی و ملی اشاره کرد و آن را عاملی برای جهتگیری اصلی در هزینه کردن بودجه فرهنگی اجرای طرحهای ماندگار فرهنگی در هر واحد دانست که ملاک ارزشیابی مدیران فرهنگی بر این مهم استوار است.
هاشمی تاکید کرد: تشکیل شورای راهبردی ارتباطات و اطلاعرسانی و تدوین نظام جامع رسانهای و اطلاعرسانی دانشگاه، جهت دادن رسانههای دانشگاه از رسانههایی صرفا سیاسی به رسانههایی در تراز علمی و فرهنگی و آغاز یک تحول در حوزه تشکلهای سیاسی با جهتگیری فرهنگی در این حوزه در دستور کار این معاونت بوده و در آینده هم بر انجام درست آنها نظارت خواهد شد.