رییس دانشگاه آزاد اسلامی مبنای کار این دانشگاه را بر اساس مشورت، برنامه ریزی و مطالعه دانست و گفت: تمامی تصمیمات و کارها به تصویب ارکان اصلی دانشگاه می رسد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر حمید میرزاده در دیدار نمایندگان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی در مجلس شورای اسلامی، پس از شنیدن سخنان نمایندگان که در قالب نظرخواهی، انتقاد و طرح پیشنهاد برای حل مشکلات آموزش عالی استان بود، توضیحاتی را در حضور نمایندگان ارائه داد.
دکتر حمید میرزاده رییس دانشگاه آزاد اسلامی ابتدا مبنای کار این دانشگاه را بر اساس مشورت، برنامه ریزی و مطالعه دانست و گفت: تمامی تصمیمات و کارها به تصویب ارکان اصلی دانشگاه یعنی هیات موسس، امنا، رییس دانشگاه و شورای دانشگاه که 4 رکن اصلی هستند، می رسد.
در سال های آینده شاهد شکوفایی علم و فن آوری در دانشگاه آزاد خواهیم بود
وی تصمیمات فردی خود را نیز با کمک از خرد جمعی، مشاوره و جلسات مکرر با صاحب نظران عنوان کرد و افزود: در این یک سالی که از مدیریت جدید دانشگاه می گذرد تحولات بزرگی صورت گرفت و در 4 سال آینده که یک سال آن گذشت شاهد شکوفایی علم و فن آوری در دانشگاه آزاد خواهیم بود.
وی راه اندازی دانشگاه آزاد از سوی آیت الله هاشمی و مدیریت دکتر جاسبی در عرصه علمی کشور را کار بی نظیری عنوان و اظهار کرد: اکنون در دهه چهارم فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی راه توسعه کیفی دانشگاه را با امکانات موجود، راهکارها و آیین نامه های جدید و ... در پیش گرفته ایم و دیگر توسعه کمی مد نظر ما نیست.
میرزاده ادامه داد: در زمینه توسعه کیفی اقدامات قابل توجهی تا به امروز که 32 سال می گذرد انجام شده و گواه تمامی آنها توسعه تحصیلات تکمیلی در دورههای کارشناسی ارشد و دکتری است که پس از تعامل مثبت با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موفق شدیم رشته محلهای دانشگاه را در رشتههای دکتری از 394 رشته محل در 32 سال گذشته به 1260 رشته محل و رشته محلهای کارشناسی ارشد را از 2408 رشته محل به 4740 رشته محل افزایش دهیم.
اکنون تقاضا در تحصیلات تکمیلی است/دانشگاه آزاد ظرفیت پذیرش دکتری را دارد
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه اکنون تقاضا در تحصیلات تکمیلی است، گفت: دانشگاه های دولتی، آزاد و غیر انتفاعی که الان 2600 دانشگاه را شامل می شود، در رشته دکترا 22 هزار نفر در سال جذب می کنند و در مقطع ارشد کمتر از 30 درصد داوطلبان را جذب می کنند و 280 هزار نفر در سال پشت کنکور دکترا و 750 هزار نفر پشت کنکور ارشد می مانند.
وی تشکیل هزاران پرونده برای دکترای خارج از کشور و هزینه های سرسام آور آن را یادآور شد و گفت: دانشگاه های داخل به ویژه دانشگاه آزاد با ظرفیت های موجود خود می تواند از خروج این افراد و خروج ارز از کشو جلوگیری کرده و دانشجویان به جای تحصیل در دانشگاه های بی کیفیت کشورهای همسایه و دیگر کشورها در داخل تحصیل کنند.
وی با تشریح عملکرد خود در بازسازی مناطق جنگی در دوران سازندگی و دفاع مقدس به خواسته یکی از نمایندگان افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در خراسان رضوی، شمالی و جنوبی 12 رشته دکترا داشت اما اکنون در دکترا به 49 رشته رسیده و در مقطع ارشد که 165 رشته داشتیم به 245 رشته رسیده است.
تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در سال 96 به 50 هزار نفر می رسد
میرزاده با بیان اینکه برنامه دانشگاه آزاد اسلامی گسترش تحصیلات تکمیلی است، خاطرنشان کرد: 800 مربی دوره دکترای خود را می گذرانند و تا پایان امسال کار گزینش 5000 هیات علمی انجام می شود و در سه سال آینده هر سال 5 هزار نفر دیگر به عنوان اعضای هیات علمی جدید گزینش و در واحدهای آموزشی جذب خواهند شد به طوریکه پیشبینی میشود تا پایان سال 1396 تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی به 50 هزار نفر برسد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به برخی انتقادها در خصوص گسترش تحصیلات تکمیلی و افزایش بیکاران با تاکید بر اینکه دانشگاه مسوول اشتغال جوانان نیست، گفت: جوانان جامعه و فرزندان این مردم خواهان درس خواندن و تحصیلات تکمیلی هستند، دانشگاه مسوول بالا بردن سطح علمی و آگاهی جامعه و مردم است، اگر ما هم این تسهیلات علمی را به مردم و جوانان مان ندهیم، آنان در کشورهای مجاور و ... ادامه تحصیل خواهند داد پس چه بهتر که در دانشگاه های خوب کشور خودمان ادامه تحصیل بدهند و دانشگاه آزاد این ظرفیت را دارد.
مهمترین دستاورد دوران مدیریت جدید، گسترش تحصیلات تکمیلی است
میرزاده، مهمترین دستاورد دوران مدیریت یک ساله خود را گسترش تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد و اظهار کرد: پیش از این در حوزه تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی دارای 3200 رشته محل بوده که اکنون این رقم به 6600 رشته محل افزایش یافته و با تجمیع واحدهای علوم تحقیقات به ازای یک رشته محل، 10 دانشجو جذب کرده ایم، در حالی که در مدیریت قبلی این نسبت یک مقابل 20 بود، 8 برابر شدن ظرفیت تحصیلات تکمیلی اطلاعات غلط و نادرستی است و در مجموع می توان گفت تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی یک و هفت دهم برابر افزایش یافته است.
وی گفت: افزایش رشته محل های دکتری تخصصی در چارچوب مقررات وزارت علوم و نتیجه هم افزایی ناشی از تجمیع واحدهای علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با واحدهای همجوار دانشگاه است که در نتیجه، ظرفیت دوره های دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی از 344 رشته محل در 32 سال گذشته به 1260 رشته محل افزایش یافته است.
با ارائه آمار غلط و خلاف واقع، نتیجه طرح تجمیع را کم می کنند
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دستاورد بزرگ علمی و آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی را حاصل اجرای طرح تجمیع واحدهای علوم و تحقیقات دانست و گفت: این دستاورد بزرگ علمی و آموزشی حاصل طرح تجمیع واحدهای علوم و تحقیقات است، این تجمیع باعث شد عدالت آموزشی در تحصیلات تکمیلی پیش بیاید و متاسفانه که با ارائه آمار غلط و خلاف واقع نمود و نتیجه این کار را کم می کنند.
میرزاده ادامه داد: از مهر سال جاری تمام رشته محلها دارای دانشجو خواهد شد و براساس آخرین آمار مرکز آزمون دانشگاه 331670 نفر دانشجوی کارشناسی ارشد و 17724 نفر دانشجوی دکتری تخصصی پذیرش شدهاند که پیشبینی میشود تا پایان سال جاری با محاسبه پذیرشهای ترم بهمن، دانشگاه آزاد اسلامی بیش از نیممیلیون نفر دانشجوی تحصیلات تکمیلی داشته باشد که در تاریخ علمی ایران بیسابقه بوده است.
وی کل دانشجویان کشور را 5/4 میلیون نفر عنوان کرد و افزود: کمتر از 50 هزار نفر این دانشجویان دکترا هستند، پس باید از دانشگاه آزاد اسلامی تشکر کرد که این ظرفیت را ایجاد کرده تا فرزندان مردم در کنار خانواده و در کشور خود حضور داشته باشند و از خروج ارز از کشور جلوگیری شود، ما انتظار کمک از نمایندگان مجلس داریم با اینکه برخی ضعف ها و کاستی ها را قبول داریم اما تقاضای کمک از سوی نمایندگان داریم.
کار 90 درصد دانشجویان در سامانه هوشمند بدون نیاز به سفر انجام شد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص انتقاداتی که به سامانه نقل و انتقال دانشجویان وارد شده گفت: اکنون با اجرای طرح نقل و انتقالات دانشجویی بیش از 26500 دانشجو ثبت نام کرده و 90 درصد آنان در سامانه هوشمند و بدون نیاز به سفر و مراجعه به واحدهای مبداء کار نقل و انتقالشان انجام شد که این موفقیت بسیار بزرگی در این حوزه است.
وی با آرزوی سلامتی کامل برای مقام معظم رهبری، بار دیگر از حضور خود در مشهد مقدس ابراز خرسندی کرد و افزود: خوشحالم که ابتدای مدیریت جدید دانشگاه در مهر سال گذشته با حضور در اجلاس بین المللی قرآن در کنار مضجع شریف امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا(ع) آغاز شد و بعد از یک سال امروز در جلسه هیات امنا و اکنون در جمع نمایندگان مجلس استان حضور دارم.